Premijerka Srbije predsedavala sednicom Saveta za filantropiju

25. December 2019.
Premijerka Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas trećom sednicom Saveta za filantropiju na kojoj je najavljeno da će 2020. godine tema "Nacionalnog dana davanja" biti "Pristupačnost".
SEDNICA SAVETA ZA FILANTROPIJU
Treća sednica Saveta za filantropiju kojoj je predsedavala premijerka Srbije Ana Brnabić. Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Na sednici su predstavljeni i planovi obuke osnovaca o filantropiji i promocija “bogate srpske filantopske istorije”, navodi se u saopštenju Vlade.

Istaknuto da je povećan neoporezivi iznos stipendija i učeničkih kredita sa dosadašnjih 11.741 na 30.000 dinara mesečno, što će doprineti boljem standardu većeg broja učenika i studenata.

Poreska uprava je izradila i objavila Uputstvo za ostvarivanje poreskih olakšica za donatore, te se očekuje povećanje ulaganja kompanija u zdravstvene, obrazovne, naučne, humanitarne, verske i sportske namene i zaštitu životne sredine.

Na sednici je rečeno da je ove godine Srpski filantropski forum sa lokalnim partnerima prikupio 8,2 miliona dinara.

Tim novcem su kupljena “inovativna nastavna sredstva” koja će koristiti više od 10.000 učenika u 60 škola, u 30 opština i gradova u Srbiji.

Click