Partizan: Milenko Savović je bio simbol jedne čitave epohe

1. March 2021.
Košarkaški klub Partizan oprostio se od bivšeg kapitena i sportskog direktora Milenka Savovića koji je danas preminuo u 61. godini života.
Beta-4jz8yj2iyt.640x360_rss.jpg
Foto: Beta

Crno-beli su na zvaničnom sajtu odali poslednju počast velikoj legendi kluba.

“Legendarni kapiten i sportski direktor Partizana, Milenko Savović, preminuo je danas od posledica virusa Kovid 19. Nekada fenomenalni centar, lider koji je medju navijačima crno-belih bio poznat i pod nadimkom “Sveti Sava”, igrao je za prvi tim Partizana punih 12 godina. Osim u crno-belom timu, Savović je pre završetka karijere igrao za Granadu i Vojvodinu, a nastupao je i za A reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1983″, navodi se u saopštenju.

Savović je za reprezentaciju nastupao i kao junior 1979. odnosno kadet 1977.

“U dresu Partizana, Savović je osvojio čak tri evropska Kupa Radivoje Korać, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ. Na funkciji sportskog direktora, Milenko Savović je bio tokom čuvene sezone 1991/92, kada su crno-beli postali šampioni Evrope”, stoji u saopštenju.

Crno-beli su naveli i da je Milenko Savović dugo godina radio u kompaniji Telekom Srbija sa kojom je Partizan imao odličnu saradnju.

“Odlaskom Milenka Savovića, ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke i posebno navijača Partizana. Savović je bio simbol jedne čitave epohe koje se svi navijači crno-belih sećaju sa osmehom na licu”, stoji u saopštenju košarkaškog kluba Partizan.

Click