MK Grupa odlučila da ne koristi pomoć Vlade Srbije, u budžetu ostaje pet miliona evra

16. April 2020.
Kompanija MK Grupa (MK Group) saopštila je danas da podržava mere pomoći koje je privredi omogućila država, kako bi lakše prebrodila krizu izazavanu panedemijom korona virusa, ali je istakla da ona neće koristiti mogućnosti koje proizilaze iz uredbi Vlade Srbije, čime će republičkom budžetu na raspolaganju ostati pet miliona evra.
MK GRUPA ODLUCILA DA NE KORISTI POMOC VLADE SRBIJE
BETAPHOTO/MK Group/MO

“Svesni teške situacije u kojoj se nalazi domaća privreda, MK Grupa je zajedno sa svojim kompanijama članicama donela odluku da ne koristi mogućnosti koje proizilaze iz uredbi koje je Vlada Srbije usvojila. Na ovaj način će budžet Republike Srbije imati na raspolaganju dodatnih pet miliona evra”, navedeno je u saopštenju.

MK Grupa na ovaj način, kako je istaknuto, želi da izrazi solidarnost i pruži podršku bržem oporavku domaće privrede.

U toj Grupi se nadaju se da će i druge velike korporacije, koje imaju mogućnost, postupiti na sličan način.

“Ovakvim odricanjem omogućićemo više finansijskog prostora za opstanak onih privrednih subjekata koja nisu u mogućnosti da se samostalno nose sa ovom vanrednom situacijom”, piše u saopštenju.

Podseća se da je MK Grupa, kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka izbijanja pandemije, aktivno uključena u borbu protiv virusa COVID-19.

Podseća se i da je predsednik MK Grupe Miodrag Kostić ustupio kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, a kompanija je donirala proizvode, novac za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa i za te svrhe do sada je izdvojila 43 miliona dinara.

Na fotografiji predsednik MK Group Miodrag Kostić (D) i potpredsednik MK Group Aleksandar Kostić (BETAPHOTO/MK Group/MO)
Click