Miodrag Kostić ustupa svoj hotel u Novom Sadu državi na korišćenje u borbi protiv koronavirusa

20. March 2020.
Predsednik kompanije MK Grupa (MK Group) Miodrag Kostić priključio se borbi protiv virusa COVID19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", kojem je to najviše potrebno u ovom trenutku, saopštila je MK Grupa.
Beta-2oyscjzjzd.640x360_rss.jpg
Foto: Beta

Kostić i njegova kompanija će pokriti sve troškove koji se budu javili u vezi sa boravkom u ovom hotelu, navedeno je u saopštenju.

MK grupa navodi da je “predsednik kompanije MK Grupa medju prvim preduzetnicima pokazao svoju humanost u ključnom trenutku, jer se prema najavama nadležnih, u Srbiji se uskoro očekuje najveći talas broja obolelih od korona virusa”.

“Kao što je vlasnik Čelsija Roman Abramovič ustupio svoj hotel u Londonu Nacionalnoj zdravstvenoj službi, tako je i jedan od najuspešnijih biznismena u našem regionu i priznati humanista Miodrag Kostić odlučio da pomogne zajednici da se izbori sa virusom”, piše u saopštenju.

Iz MK Grupe su naveli da i na druge načine postupaju društveno odgovorno u ovom periodu, uključujući i donaciju od skoro šest miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih sredstava za dijagnostiku COVID19.

Ovom donacijom, navodi se u saopštenjuu, MK Grupa je prva kompanija koja je uputila novčanu pomoć nadležnim institucijama u nameri da pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje.

Takodje, kompanije članice MK Grupe su u toku ove nedelje uputile donaciju prehrambenih proizvoda u vrednosti od četri miliona dinara za penzionere Beograda.

Na ovaj način su proizvodi te kompanije besplatno dostavljeni za potrebe starijih sugradjana dok borave u svojim domovima.

Podseća se i da je Kostić zajedno sa svojom kompanijom MK Grupa samo u poslednjih pet godina realizovao više od 500 društveno odgovornih akcija u koje je uložio više od pet miliona evra.

U saopštenju se ističe da je, u želji da se Srbija što pre izbori sa koronavirusom, “Miodrag Kostić još jednom pokazao svoju humanost i ustupanjem hotelskih kapaciteta pružio veliku pomoć svima onima koji su aktivno uključeni u borbu protiv trenutno najvećeg globalnog neprijatelja”.

Click