Karneks donirao 5,5 tona proizvoda Banci hrane za najugroženije

8. April 2020.
Kompanija Karneks (Carnex) danas je saopštila da je Banci hrane dala donaciju od skoro 5,5 tona njenih mesnih proizvoda za najugroženije gradjene u Srbiji.
carnex_030714-e1493884467192-800x445

U ovom trenutku najvažnije je da svima obezbedimo hranu, posebno za one koji su ugroženi, jer su njihovi problemi sada najveći. Zato smo sa Bankom hrane, sa kojom već dugo saradjujemo, obezbedili još jednu donaciju od skoro 5,5 tona naših proizvoda za njihove korisnike”, kazala je ;direktorka marketinga Karneksa Olivera Papestijević.

Dodala je da Banka hrane snabdeva više od 150 raznih organizacija i socijalnih ustanova širom Srbije, koje brinu o deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim majkama/roditeljima, raseljenim licima, porodicama bez primanja, beskućnicima, starim licima, korisnicima narodnih kuhinja, korisnicima sigurnih kuća, nezaposlenima, Romima i mnogim drugima, i da ;će ova donacija pomoći mnogima od njih.

“Naš zadatak, kao jednog od najvećih proizvodjača hrane, danas je veoma važan, zato se i u ovim otežanim uslovima rada trudimo da maksimalno obezbedimo potrebe društva u kom živimo, i zahvaljujući našim zaposlenima, u tome uspevamo. Svaka potreba naših gradjana je za nas deo odgovornosti, i bićemo uvek spremni da pomognemo, posebno ugroženima, jer su njihovi problem danas najveći. Zato nam je u tome pravi partner Banka hrane, jer logistički raspoređuje hranu baš onima kojima je neophodno”, naglasili su iz kompanije.

>Karneks, kao deo MK grupe, od kada je počelo vanredno stanje u Srbiji izazvano epidemijom korona virusa, odazvao se pozivu Privredne komore Srbije i obezbedio pomoć za socijalno ugrožene penzionere, pomogao i socijalno ugroženim grupama stanovnika na teritoriji opštine Vrbas, kao i organizaciji Multiart u Vrbasu, koja se bavi podrškom deci i mladima sa razvojnim teškoćama, o kojima brinu uglavnom samohrane majke.

Samo tim grupama kompanija je donirala tri tone proizvoda u ukupnoj vrednosti od oko 2,2 miliona dinara.
Zajedno sa tom donacijom, samo u poslednje tri godine Karneks je donirao ukupno oko 50 tona svojih proizvoda, u vrednosti oko 150.000 evra, i time je obezbedio bar jedan obrok za više od 300.000 ljudi, ističe se u kompanijskom saopštenju.

Click