Da nije koronavirusa ovo bi bila najuspešnija godina u istoriji Srbije

28. February 2020.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država u januaru imala rast Bruto drušvenog proizvoda od 6,5 odsto i da bi ovo bila "najuspešnija godina u istoriji" da nije problema sa koronavirusom u Kini i Evropi.
ALEKSANDAR VUCIC - BORBA PROTIV KORONA VIRUSA
Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll

“Ovako ćemo morati da sačekamo i da se izborimo sa strahovima ljudi u Evropi i napravimo najbolji rezultat”, rekao je Vučić nakon obilaska obnovljene Osnovne škole “Momčilo Nastasijević” u Gornjem Milanovcu.

Vučić je gradjanima rekao da ukoliko nastave vredno da rade mogu da očekuju značajno veće plate i penzije do kraja godine, ali i narednih godina.

“Standard će nastaviti da raste i moći ćemo i da vraćamo decu iz inostranstva, a ne samo da ih zaustavljamo da ne odu”, rekao je on.

On je rekao da će Srbija u narednom periodu imati dosta muka i da sačuva Kosovo u svom sastavu i po pitanju migrantske krize ali da je on uveren da je moguće odoleti svim pritiscima uz zajednički napor.

Predsednik je najavio izgradnju obilaznice koja će spojiti Gornji Milanovac sa autoputem kao i izgradnju kanalizacije u Takovu, Rudniku, Vraćevšnici i u Pranjanima.

Click