Beogradskim restoranima dodeljena prizanja Mišelin Vodiča

22. December 2021.
Metro Srbija i Turistička organizacija Srbije (TOS), zvanični partneri Mišelina (Michelin) u Srbiji, uručili su danas priznanja Mišelin Vodiča za 14 restorana u okviru prve beogradske selekcije.
ibrahim-boran-aBNPslolmJM-unsplash
Ilustracija. Foto: Ibrahim Boran / Unsplash

Vlasnici i šefovi kuhinja restorana dobili su Mišelin pločicu koja će njihovim gostima istaknuti kvalitet hrane i usluga koje nude.

U prvom Mišalin Vodiču za Beograd nalaze se restorani Bela Reka, Comunale Cafè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square.

Oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po dobroj ceni, dobio je restoran Iva New Balkan Cuisine, a restoran Bela Reka je prepoznat zbog posvećenosti i održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.

Generalni direktor kompanije Metro Cash & Carry Srbija Andre Rinensland (André Rinnensland) ocenio je da je dolazak Mišelin Vodiča izuzetno priznanje za domaće ugostitelje.

“Ovo je jako važan dan za Metro i za Srbiju, a posebno Beograd, jer je ovo prvi put da je Mišelin došao ovde. Oni su nominovali 14 restorana, a svi oni su naše mušterije, tako da mislim da Metro treba da bude ponosan”, rekao je Rinensland.

On je dodao da su svi izabrani restorani zaslužili mesto u Vodiču jer nude “jedinstveno iskustvo boravka u restoranima”, ali i da ovo predstavlja dodatnu odgovornost za Metro da “nastavi da im nudi usluge na visokom nivou”.

“Ovo je veliko priznanje i za Metro, za uložen rad i posvećenost, ovo znači da smo profesionalni partner i da smo tu za restorane, hotele i da ih podržavamo”, izjavio je Rinensland.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović istakla je da će TOS i u budućnosti biti deo ovog projekta, pa restorani mogu i u narednoj godini da očekuju Mišelinove inspektore.

“Turistička organizacija Srbije je tu da svojim promotivnim aktivnostima dodatno istakne značaj gastronomije, da gastronomiju kao sastavni deo svih turističkih proizvoda koje Srbija ima i koje nudi turistima dodatno istakne”, rekla je Labović.

Ona je istakla da turisti koji dodju u Srbiju ponesu pozitivan utisak koji je posebno vezan za gastronomsku ponudu, kvalitet usluge i gostoprimstvo.

“Ovaj dogadjaj je vrlo značajan ne samo za ugosteljstvo, već za kompletan turizam i imidž Srbije, kao turističke i gastronomske destinacije”, rekla je Labović.

Ona je najavila da će TOS i naredne godine u fokusu aktivnosti imati gastronomiju.

Click