Biljana Srbljanović – Borba za reproduktivnu pravdu: politika i stigmatizacija žena

20. November 2023.
Političarka, koja je zatrudnela zahvaljujuči dostupnosti vantelesne oplodnje, odnedavno i za neudate žene/žene bez partnera, takođe i uz pomoć reproduktivnog materijala iz inostranstva (zbog nedostatka domaćeg), uključujući i besplatno korišćenje jajnih ćelija za brojne prokazane, ponižene, obeležene žene koje stranke iz koalicije ove dole žigošu kao "nerotkinje", predlažu program fiskalnog sankcionisanja i posebnog oporezivanja građana bez poroda, sterilitet proglašava epidemijom kao da je neplodnost zarazna, a žene koje se sa time suočavaju - kužne, ćuti o svom putovanju ka materinstvu, koje joj je omogućila savremena nauka i zakoni protiv kojih se bori.
biljana_srbljanovic
Biljana Srbljanović. Foto: Medija centar Beograd

Autorka: Biljana Srbljanović, Izvor: Facbook post Biljane Srbljanović

Istovremeno za reproduktivne patologije krivi isključivo žene, a posebno one koje koriste svoje zakonom zagarantovano pravo na telesnu autonomiju i reproduktivne slobode izbora.

Majke su krive što ne rađaju, zarazne su jer su sterilne i proklete jer abortiraju – to nam poručuje političarka koja bi, da živi u zemlji u kojoj je ONA NA VLASTI i prema zakonima KOJE BI ONA DONELA kurac rodila dete, a kamoli dva, i uživala u svom materinstvu koje na nos nabija stotinama hiljada žena koje nisu imale sreće da im, u godinama kad su mogle da rađaju, vantelesna oplodnja i reproduktivna pomoć, bude dostupna kao danas.

Hvala Tijani Prizrenac koja se hrabro i javno bori za svoje pravo da bude majka deteta svog pokojnog muža, a kojoj se *privatno* obraćaju političarke kao što je ova, a javno to prećutkuju i ne pružaju nikakvu podršku i pomoć.

Žena koja nije prošla kroz VTO ne zna kakav je to pakao. A koja jeste, mnogo je propatila, ali nikada, i to glavu dajem, ni jedna od nas nije KRIVILA ONE KOJE SU ABORTIRALE.

Sram bilo svaku od nas koja krišom koristi nauku i zakone da bi rodila dete, a istovremeno se javno ostrvljuje na druge žene koje istu tu nauku i zakone koriste za prekid neželjene trudnoće.

Zapamtite joj ovo, kad dodje do postizborne kombinatorike.

 

Click