Branislav Trifunović: “Nadam se da će naći to jedno lice za predsedničke izbore, a ako ga ne nađu, onda sledi još pet godina bauljanja…”

24. July 2020.
“Nisam član nijedne partije, a ne želim da budem ni analitičar. Ako su lideri svih ovih stranaka iole samokritični i ako zaista žele nešto lepo ovoj zemlji, onda mogu samo da se pogledaju u oči da shvate da niko od njih nema tu snagu, energiju, harizmu i čistu prošlost da bude kandidat na izborima. Ili kako god da se to zove”, rekao je glumac Branislav Trifunović u intervjuu za letnji dvobroj Nedeljnika.
Bane-Trifunovic-1-696x464.jpg
Foto: Nedeljnik

“Treba im neko novi kome mogu da pomognu, ako uopšte to žele. To je shvatio i Zoran Đinđić 2000. godine. Neverovatno je da niko od njih ne želi da snosi bilo kakvu odgovornost za sve ovo što se događa! Ta želja za vlašću je izgleda neverovatna droga! Voleo bih da se neko od njih konačno žrtvuje da bi ovoj zemlji bilo bolje”, rekao je Trifunović između ostalog i dodao: “Nadam se da će naći to jedno lice za predsedničke izbore, a ako ga ne nađu, onda sledi još pet godina bauljanja. Ali pre toga moraju da se izbore za uslove. Nadam se da to neće raditi tako što će držati pres-konferencije.”

“Sergej i ja smo i dalje na različitim stranama iste strane, i to je cela tragedija”

Trifunović je predvodio građanske proteste 2018. i početkom 2019. kada su oni bili najmasovniji. Zato je i najbolji sagovornik za sve što nam se poslednjih nedelja i meseci događa u životima u kojoj je jedna godina skroz precrtana. Za novi Nedeljnik on govori o Prvi put i o „novim“ i o „starim“ protestima, o izborima i pritiscima, o opoziciji i njenim greškama, o kandidatima i onima koji to ne bi smeli da budu, o gnevu i njegovoj (zlo)upotrebi…

***

CEO TEKST ČITAJTE U LETNJEM DVOBROJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 23. JULA.

Članak je prenet sa portala Nedeljnik.

Članak je prenet sa portala Nedeljnik.

Click