Desetonedeljna prekvalifikacija za rad u IT sektoru polaznicima omogućava sticanje novih veština za poslove budućnosti

IT Bootcamp škola – nastavlja online nastavu za polaznike

17. March 2020.
Motivisanim ljudima koji se nisu školovali za rad u IT industriji, pruža se mogućnost da tokom deset nedelja pohađanja intenzivne nastave u IT Bootcamp-u ovladaju osnovnim znanjima iz odabranih IT oblasti. U toku je prijava kandidata za osmi ciklus škole u Beogradu i četvrti u Nišu koji će početi krajem aprila.

Kandidati koji budu najuspešniji među prijavljenima, biće polaznici dva kursa  – razvoj veb stranica (JS) i testiranje softvera (QA). IT Bootcamp će se prilagoditi novonastaloj situaciji i omogućiti online predavanja do perioda kada će biti moguće nastavu pratiti u učionicama. Prijavljivanje za školu traje do 29.3.2020. Zainteresovani kandidati se mogu informisati o školi i prijaviti putem sajta https://www.itbootcamp.rs.

Foto: IT Bootcamp škola

Osnovni cilj IT Bootcamp neprofitne škole je da polaznici, koji uspeju da prođu vrlo intenzivne i zahtevne kurseve steknu najkvalitetniju prekvalifikaciju, najpraktičnije i upotrebljivo znanje i tako pronađu radna mesta u IT sektoru, koji je najbrže rastući sektor, kako u svetu tako i u Srbiji. Osnivači škole su uspešni ljudi iz dijaspore koji su ujedno i donatori škole. IT Bootcamp se izvodi u strateškoj saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

U 2019 godini, školu je završio 291 polaznik u Beogradu i Nišu, od kojih je, u IT kompanijama, 125 našlo posao ili praksu, odnosno 42%. Očekuje se  da će se ovaj broj povećati u narednom periodu jer polaznici koji su kurseve završili u decembru 2019. trenutno prolaze proces selekcije u kompanijama.

 

Foto: IT Bootcam škola

Škola ima intenzivan i vrlo zahtevan program. Selekcija kandidata se obavlja u nekoliko ciklusa i biraju se izuzetni kandidati koji pokažu spremnost da budu redovni na nastavi, istrajni, ulože veliki trud i pokažu visoku motivisanost i spremnost da odgovore na velike zahteve IT industrije u kojoj će imati mogućnost da sa stečenim znanjem u IT Bootcamp-u nađu radno mesto ili praksu.

Trenutno online nastavu IT Bootcamp-a prati 65 polaznika sedmog ciklusa u Beogradu i 41 polaznik trećeg ciklusa u Nišu.

Click