UNICEF: Na fer plej turniru prikupljeno skoro dva miliona za inkluzivna igrališta

Septembar 8, 2019
UNICEF-ov tradicionalni Fer-plej turnir u basketu održan je juče u Beogradu i Novom Sadu. Pobednik turnira je NIS, čije ekipe su u oba grada bile najbolje.
Unicef-678x382-1.jpg
Fotografija: UNICEF, preuzeto sa portala Danas online

U Beogradu je drugo mesto osvojila ekipa „Nordeus“-a, dok je u Novom Sadu drugo mesto osvojila ekipa kompanije „Lafarge beočinska Fabrika cementa“. Pehar za Fer plej u Novom Sadu dobila je kompanija CIS, a u Beogradu Vojvođanska banka.

Na jučerašnjem turniru, ukupno je prikupljeno 1.998.000 dinara od kotizacija koje su dale kompanije koje su se takmičile, a poseban kuriozitet ove godine je donacija od 500.000 dinara koju je dala američka kompanija Wahl za podršku obrazovanju za adolescente i mlade ljude.

Učesnici turnira igrali su basket u Štark Areni u Beogradu i u Spensu u Novom Sadu, gde je Fer plej turnir održan prvi put.

Sponzor turnira je kompanija Voda Voda koja je donirala vodu za sve takmičare i učesnike turnira u Beogradu i Novom Sadu.

Sva prikupljena sredstva u iznosu od 1.998.000 dinara biće usmerena u izgradnju inkluzivnih igrališta koja će obezbediti deci različitih tipova fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju, da imaju priliku da se igraju sa svojim vršnjacima i da imaju pozitivno iskustvo kroz učenje kroz igru.


Članak je prenet sa ove stranice.