Heartefakt nudi prilike za profesionalno usavršavanje

29. April 2021.
Fondacija Hartefakt pruža priliku za stručno usavršavanje novih generacija umetnika, aktivista i mladih profesionalaca, kroz otvorene pozive za umetničke rezidencije i liderski program u okviru redovnih programa ove organizacije.
1 (1)

Najpre se pozivaju umetnici stariji od 20 godina, sa Kosova i iz Srbije, koji stvaraju u okviru različitih oblasti: književnost, gluma, muzika, vizuelne umetnosti, dizajn kostima, koreografija itd, da se prijave na rezidnecijalni umetnički program. Tokom procesa selekcije biće izabrano po dva umetnika koji će biti nagrađeni jednomesečnim boravkom na Kosovu/Srbiji, nakon čega će publici predstaviti rezultate nastale tokom rezidencije.

Rezidencijlani program se realizuje zajedno sa organizacijom Ćendra Multimedija iz Prištine i biće realizovan od juna do decembra 2021. godine. Program se odvija u sklopu projekta Reconnection 2.0 finansiran od strane Evropske unije, kojom upravlja Kancelarija Evropske unije na Kosovu. Više informacija o načinima prijavljivanja mogu se pronaći i na Hartefaktovom sajtu.

Pored toga, u okviru Liderskog programa, Hartefakt Fond želi da pruži priliku mladim  ljudima koji kroz svoj kritički rad doprinose izgradnji odgovornog društva. Za program će biti izabrano 25 učesnika (18-30 godina) iz Srbije i regiona, koji će putem serije interaktivnih sesija sa kompetentnim predavačima iz različitih zemalja, razviti samostalne projekte. Oni će biti predstavljeni široj javnosti u okviru Beograd Prajd pozorišnog festivala i godišnjeg HFestivala koji će biti organizovani tokom septembra/decembra 2021. Projekat se realizuje uz podršku Ambasade Švajcarske u Beogradu. Detalje o programu možete nači na ovom linku.

Click