Za Srbiju bez barijera – Jasmina Barać i Nevena Tarlanović

13. October 2020.
U mnogim školama, fakultetima, domovima zdravlja i drugim objektima, postoje fizičke barijere za osobe sa invaliditetom. Pored njih, postoje i barijere psihološkog karaktera - svest ljudi koji ne misle da smo svi ravnopravni.

“Ako vas ne žuljaju cipele, vi ne znate kako je onome koga žuljaju” – hajde da poslušamo Jasminu i Nevenu i razmislimo kako možemo doprineti da Srbija postane zemlja bez barijera.

Ovaj video nastao je u okviru kampanje “Srbija bez barijera” povodom trećeg po redu Nacionalnog dana davanja koji je ove godine posvećen osobama sa invaliditetom, odnosno borbi za potpunu pristupačnost, kroz akcije za uklanjanje prepreka i izgradnju infrastrukture koja bi omogućila pristup informacijama i kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama, majkama sa decom i svim građanima.

Nacionalni dan davanja je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj USAID Serbia, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Click