Za Srbiju bez barijera – Ana Jovčić i Milica Knežević

12. October 2020.
Svi znamo koliko je svet sjajno mesto, puno prilika i mogućnosti. Nažalost, one nisu dostupne svima.

Osobe sa invaliditetom se svakodnevno susreću sa različitim barijerama, a najveća od njih je nedovoljna informisanost ljudi – ističe Ana Jovčić. Kako bi svet bio još lepše mesto, trebalo bi da poslušamo Milicu Knežević koja poručuje da je pristupačnost pravo, a ne posebna potreba!

Ovaj video nastao je u okviru kampanje “Srbija bez barijera” povodom trećeg po redu Nacionalnog dana davanja koji je ove godine posvećen osobama sa invaliditetom, odnosno borbi za potpunu pristupačnost, kroz akcije za uklanjanje prepreka i izgradnju infrastrukture koja bi omogućila pristup informacijama i kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama, majkama sa decom i svim građanima.

Nacionalni dan davanja je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj USAID Serbia, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Click