Da li ste filantrop? Pokažite nam koliko volite ljude i možete da osvojite vredne FORMA IDEALEnagrade

15. October 2020.
Pretvoriti malu zanatsku radnju u regionalnog lidera u proizvodnji pločastog i tapaciranog nameštaja, i to za svega 25 godina od osnivanja, predstavlja zaista zavidan uspeh.
277318
Još ako se za vaše proizvode sve više interesuju kupci u više od 50 zemalja na četiri kontinenta, znate da ste sigurno na dobrom putu.
Međutim, veliki uspeh podrazumeva i veliku odgovornost – odgovornost prema sebi i planovima za budućnost, odgovornost prema svojim zaposlenima, a pre svega, odgovornost prema celokupnom društvu i zajednici u kojoj poslujete. Upravo zato, jedno od osnovnih načela kompanije
Forma Ideale predstavlja moto “ Za život u idealnoj zajednici ”, što predstavlja samu srž njihovog društveno-odgovornog poslovanja.
Za četvrt veka svog postojanja, kompanija Forma Ideale je učestvovala u preko 300 humanitarnih akcija širom zemlje i uvek se nalazila u nevolji onima među nama koji su najgroženiji.
Forma Ideale – Deo vašeg doma
Ovu, jubilarnu godinu, Forma Ideale obeležava uz veliku i simboličnu akciju pošumljavanja. Tokom akcije biće zasađeno po 25 sadnica u gradovima širom Srbije.
Sve je počelo sadnjom posebno odabranih sadnica u kragujevačkom Eko parku Ilina voda, a nastaviće se ozelenjavanjem i ulepšavanjem zelenih površina u gradovima širom Srbije. Simbolično, Kragujevac kao sedište kompanije, prvi je grad u nizu u kojem se akcija realizuje.
Međutim, jubilarna godina svakako nije jedina u kojoj ova kompanija ulaže napor da unapredi život cele zajednice.
Verovali ili ne, Forma Ideale barem jednom nedeljno jednoj od ugroženih porodica donira kompletan nameštaj za njihov dom, a svake godine uplaćuju i višemilionske svote novca za projekte pokrenute u humanitarne svrhe, opremaju brojne zdravstvene, obrazovne i druge ustanove od javnog nameštaja
Primera radi, u okviru akcije “U formi za dobra dela – pomoć za Srbiju” za borbu protiv posledica klimatskih promena na teritoriji naše zemlje, realizovane u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, uputili su pomoć u nameštaju na adrese preko 150 porodica pogođenih strašnim poplavama 2014. godine.
Te godine, posebna pažnja posvećena je i opremanju vrtića, škola i drugih ustanova za obrazovanje i brigu o najmlađima pogođenih poplavama – nameštajem u vrednosti od više miliona dinara.
Takođe, u serijalu “S Tamarom u akciji” imali smo priliku da vidimo kako je više od stotinu renoviranih domova kompletno opremljeno Forma Ideale nameštajem, a sigurno će ih biti barem još toliko.
Naravno, moramo da pomenemo veliku akciju društvene solidarnosti “Srce za decu”, u organizaciji Blic fondacije, u kojoj Forma Ideale već godinama kompletno oprema kuće višečlanih porodica sa decom koje žive u teškim uslovima.
Već skoro čitavu deceniju ova kompanija tradicionalno svakog septembra organizuje veliki dečiji likovni konkurs “Nacrtaj, oboji i osvoji!”, na kojem najmlađi mogu da osvoje veoma vredne nagrade.
Zato nimalo ne treba da čudi što je njihovo društveno-odgovorno poslovanje i humanitarni rad prepoznao Balkanski fond za lokalne inicijative, koji je u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije, kompaniji Forma Ideale dodelio VIRTUS nagradu na polju socijalnog uključivanja izbegle i interno raseljene populacije.
Povodom velikog jubileja svog postojanja, za sve svoje kupce u Srbiji, Forma Ideale organizovala je veliki rođendanski kviz, odnosno test znanja, koji će najboljim i najbržim učesnicima doneti vredne nagrade. Tema kviza ovog meseca je “Da li ste filantrop?” i inspirisana je humanitarnim radom kompanije.
Na kraju meseca, najbolji učesnik ili učesnica, osoba koja najbrže bude dala sve tačne odgovore, osvojiće Forma Ideale vaučer u vrednosti od 10.000 dinara, a devet drugoplasiranih takmičara osvojiće vaučere od po 5.000 dinara, koji se mogu iskoristiti kako za kupovinu proizvoda iz najnovije kolekcije, tako i onih koji su na sniženju.
Da biste tačno odgovorili na sva pitanja, važno je da redovno posećujete stranicu “ Deo vašeg doma ”, jer ćete u tekstovima koji se ovde objavljuju pronaći skrivene odgovore čak i na ona najteža trik-pitanja.
Najvažnije biznis vesti svakog ponedeljka u tvom inbox-u.
Click