Plastenik za štićenike VP doma

Javni ServisOktobar 24, 20182min00
cropped-fav512-32x32-47.png

U Vaspitno-popravnom domu sutra će biti predat na upotrebu novi plastenik u kojem će štićenici uzgajati cveće.

U Vaspitno-popravnom domu iz godine u godinu radimo na osavremenjavanju obrazovnih i stručnih programa i idemo u korak sa potrebama tržišta rada, obučavamo štićenike za nova, deficitarna zanimanja kako bismo ih osposobili za život i rad kada izađu iz naše ustanove“, ističu u VP domu.

U saradnji sa Ministarstvom i uz pomoć donacije Vlade Nemačke, koju je obezbedila organizacija „HELP“ u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“ i realizacije Unapređenja programa tretmana u kazneno-popravnim ustanovama za odrasle i mlade, kao i donacije IP Consult-a i Swiss Development Cooperationa, koju je omogućio Omladinski savet Kruševac u okviru projekta „Znanjem do posla“, podignut je moderno opremljeni plastenik za proizvodnju cveća,

U plasteniku smo organizovali stručnu obuku i pokrenuli proizvodnju. Štićenici će ubuduće sticati znanja i veštine koje će im pomoći da, po izlasku iz Ustanove, pronađu posao ili pokrenu sopstvenu proizvodnju i tako obezbede sebi egzistenciju. Ceo projekat je realizovan u roku od dve godine”, dodaju u Vaspitno-popravnom domu.


Članak je prenet sa ove stranice.