Pola veka škole koja uči decu da je svet satkan od različitosti

Javni ServisOktobar 10, 20183min00
10.10.18.-C5A0oso-50-godina-postojanja.mpg_snapshot_09.03_2018.10.10_15.49.56-720x430-720x430.jpg
<p></p>Punih 50 godina Škola za osnovno i srednje obrazovanje “11. Oktobar” u Leskovcu vaspitava i uspešno obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, učeći ih da je ovaj svet satkan od različitosti, da se razlike prevazilaze i da je prostor iza zidova škole mesto u kojem se svi međusobno vole i poštuju. <strong>Uspeh u svom radu ova ustanova postiže zahvaljujući svom kadru i rukovodstu škole ali i zahvaljujući brojnim pojedincima, organizacijama i preduzećima, istaknuto je na današnjoj Svečanoj akademiji  u Leskovačkom kulturnom centru, kojom je obeležila svoj jubilej 50 godina postojanja i rada.</strong> Prvi među njima je Grad Leskovac, rečeno je, te je tim povodom gradonačelinikou Goranu Cvetanoviću uručena povelja za izuzetan doprinos na polju edukacije i tehnološkog razvoja. “<em>Posebno je zadovoljstvo kad imate čast da čestitate jedan prelepi jubilej, pola veka od osnivanja i rada vaše škole, pri tome moje je zadovoljstvo još veće iz razloga što vaša škola nosi naziv 11 oktobar, kao i dan kada je oslobođen grad Leskovac u drugom svetskom ratu</em>”, rekao je gradonačelnik. Škola za osnovno i srednje obrazovanje 11 oktobar počela je sa radom davne 1968/1969 godine sa 39 učenika raspoređenih u 3 odeljenja.<p>Članak <a rel="nofollow" href="http://jugmedia.rs/pola-veka-skole-koja-uci-decu-da-je-svet-satkan-od-razlicitosti/">Pola veka škole koja uči decu da je</p></a>

Punih 50 godina Škola za osnovno i srednje obrazovanje “11. Oktobar” u Leskovcu vaspitava i uspešno obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, učeći ih da je ovaj svet satkan od različitosti, da se razlike prevazilaze i da je prostor iza zidova škole mesto u kojem se svi međusobno vole i poštuju.

Uspeh u svom radu ova ustanova postiže zahvaljujući svom kadru i rukovodstu škole ali i zahvaljujući brojnim pojedincima, organizacijama i preduzećima, istaknuto je na današnjoj Svečanoj akademiji  u Leskovačkom kulturnom centru, kojom je obeležila svoj jubilej 50 godina postojanja i rada.

Prvi među njima je Grad Leskovac, rečeno je, te je tim povodom gradonačelinikou Goranu Cvetanoviću uručena povelja za izuzetan doprinos na polju edukacije i tehnološkog razvoja.

Posebno je zadovoljstvo kad imate čast da čestitate jedan prelepi jubilej, pola veka od osnivanja i rada vaše škole, pri tome moje je zadovoljstvo još veće iz razloga što vaša škola nosi naziv 11 oktobar, kao i dan kada je oslobođen grad Leskovac u drugom svetskom ratu”, rekao je gradonačelnik.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje 11 oktobar počela je sa radom davne 1968/1969 godine sa 39 učenika raspoređenih u 3 odeljenja.

Članak Pola veka škole koja uči decu da je svet satkan od različitosti se pojavljuje prvo na juGmedia.


Članak je prenet sa ove stranice.