Javni ServisMart 28, 20192min0
Lokalne20vesti-256.jpg
Obustavu rada su prošlog petka započeli radnici Glavnog poštanskog centra u Zemunu, a u narednih nekoliko dana, ona se prenela na više poštanskih centara u zemlji.

Obustavu rada su prošlog petka započeli radnici Glavnog poštanskog centra u Zemunu, a u narednih nekoliko dana, ona se prenela na više poštanskih centara u zemlji.

Kako je Boom 93 rečeno u sindikatu PTT Srbije u Požarevcu, pošta radi, ali ne i poštanski centar.

To znači da će vam u pošti primiti pošiljku, ali vam neće garantovati rok uručenja.

Boom 93 je danas razgovarao sa pojedinim radnicima Pošte koji kažu da jedino što nesmetano funkcioniše u isporukama pošiljaka jesu isplate penzija na kućne adrese.

Slobodan Papić, predsednik sindikata PTT Srbije u Požarevcu je istakao da zvanično sindikati ne učestvuju  i da oni nisu organizatori štrajka, već su se radnici samoinicijativno organizovali. Opet,  sindikati su zauzeli stav da podržavaju radnike i s rukovodstvom vode razgovore povodom zahteva koje su istakli radnici.

Kako prenose beogradski mediji, zahtevi se odnose na povećane zarada.

(citat izjave jednog od radnika sa N1) “Zahtevi su realni, ne tražimo ništa što nam ne pripada. Od toga ne odustajemo. Od preko 15.000 ljudi koji su zaposleni u Pošti, 12.000 njih ima platu između 32.000 i 39.000 dinara. Mi smo 15.000 dinara ispod republičkog proseka”.

Osim povećanja plate, među zahtevima se navode i oni koji se tiču “obezbeđivanja dovoljnog broja izvršilaca u tehnologiji”, kao i stavljanje van snage “svih rešenja o kaznama i premeštajima koji su pravdani potrebama posla”.

Zaposleni kažu da od svojih zahteva neće odustati.


Članak je prenet sa ove stranice.