Srpska lista opravdava 90% podrške srpskih glasova: Predanim radom zaustavili smo privatizaciju LUX lokala i društvene imovine

Javni ServisNovembar 7, 20182min00
Capture-5-1.jpg
Posle novih sajtova, opštine na Severu dobile su i Luksove lokale i ostalu društvenu imovinu, javljaju Radio Kosovska Mitrovica i TV Most. Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana, i time opravdava više od 90% srpskih glasova osvojenih na izborima.
gliserifrusoisjshjsj

Posle novih sajtova, opštine na Severu  dobile su i Luksove lokale i ostalu društvenu imovinu, javljaju Radio Kosovska Mitrovica i TV Most. Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana, i time opravdava više od 90% srpskih glasova osvojenih na izborima.

„Zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste, posebno gradonačelnika opština sa srpskom većinom, ministra u ostavci Ivana Todosijevića i poslanika Srpske liste sva imovina društvenih preduzeća koja se nalazi u ovim opštinama preneta je u nadležnost samih opština.“

Ovom odlukom, kako javljaju ovi mediji, pozivajući se na saopštenja koja su dostavljena njihovim redakcijama  „zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak našeg naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama“.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ova odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za naše građane, dalje navode.

A šta se kaže za dosadašnju privatizaciju na Kosovu:

Sam proces privatizacije na Kosovu i Metohije je urađen na pogrešan način, i često je kritikovan ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija, te je ovaj proces unazadio ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba, već i Albanaca.

Članak Srpska lista opravdava 90% podrške srpskih glasova: Predanim radom zaustavili smo privatizaciju LUX lokala i društvene imovine se pojavljuje prvo na KoSSev.


Članak je prenet sa ove stranice.