Avganistanska, iranska i srpska kuhinja kod Levka

Javni ServisOktobar 22, 20183min00
levko-2-300x225-1.jpg

„Hrana nas zbližava“, bio je glavni moto svojevrsnog kulinarskog performansa u nedelju 21. oktobra u restoranu Levko u Bujanovcu.

Učenici Srednje škole Sveti Sava i njihovi drugari migranti sa svojim majkama spremali su svoje nacionalne specijalitete u okviru projekta „Zajedno smo jači“.

Projekat sprovodi Škola Sveti Sava, a na velikom stolu našli su se specijaliteti avganistanske, iranske i srpske kuhinje namenjeni gostima škole, među kojima su bili i migranti koji trenutno borave u Bujanovcu.

Profesorka Ivana Mitrović, koja sprovodi projekat objašnjava da su specijalitete spremala po četiri učenika i roditelja, pod budnim okom profesora kuvarstva Bojana Mitića, koji za Bujanovačke objašnjava šta se sve našlo na stolu.

Profesori Ivana i Bojan

–Našu kuhinju predstavljali su gravče na tavče sa kobasicom, oslić na orli, krompir salata, oredever, mešana salata, a za desert štrudla i bakin kolač, kaže profesor Bojan.

Gosti iz Irana i Avganistana predstavili su se svojim jelima koje karatkterišu osobeni istočnjački začini:

–Oni su spremali kebap, pirinač na nekoliko načina, dinstano i grilovano povrće, piletinu i razne salate.

Uz bogato osveženje, veselu dečiju graju gosti su neobavezno ćaskali uživajući u tri nacionalne kuhinje i prelepom ambijentu restorana Levko.

The post Avganistanska, iranska i srpska kuhinja kod Levka (VIDEO) appeared first on Bujanovačke.


Članak je prenet sa ove stranice.