Fudbal: Uzbudljivo od prvog do poslednjeg minuta

Javni ServisMart 28, 20194min00
158x0_Fudbal-lopta-foto-Aleksandar-Kostic.jpg
Iako se kraj Tise igrao derbi „donjeg doma“ između domaćeg OFK Bečej 1918 i Novog Pazara, viđen je zanimljiv fudbal.

Iako se kraj Tise igrao derbi „donjeg doma“ između domaćeg OFK Bečej 1918 i Novog Pazara, viđen je zanimljiv fudbal.

Bukvalno od prvog o poslednjeg minuta. Jer, u prvom se desio neobičan detalj, koji je imao ogroman uticaj na kasnija dešavanja, a u poslednjem je postavljeno konačnih 3:0. Tačnije, u prvom minutu isključen je golman gostiju Zoran Aković, pa su Novopazarcima u znatnoj meri sasečena krila. Međutim, nisu se oni predavali. Istina je da su Bečejci imali još nekoliko izglednih prilika, ali su i oni kod rezultata 1:0 uzdrmali prečku.

Da je tada Milić bio precizniji, pitanje je kako bi se dalje igra odvijala i koji bi konačan rezultat bio. Ovako, ostaće zabeleženo da je Novopazarac u redovima Bečejaca Mehmed Avdić sa dva efektna gola, od kojih je drugi bio iz „slobodnjaka“ u 90. minutu, bio čovek odluke, ali mu niko nije zamerio, mada su mu to bili „prvenci“ u dresu Bečeja, što se nije radovao.

-Čestitam Bečeju na zasluženoj pobedi, a mojim igračima na borbenoj igri. Neću da komentarišem događaj iz prvog minuta, ali se pokazalo da imamo kvalitetan fond igrača da i sa desetoricom možemo da pariramo rivalu kakav je Bečej. Okrećemo se nedeljnoj utakmici protiv Trajala, igraćemo na pobedu, kako bi imali što veći broj bodova u plej autu, a onda izgarati u svakoj utakmici. Dok god postoji i teroretska šansa za opstankom, trudićemo se da je iskoristimo, jasan je šef stručnog štaba Novopazaraca Neško Milovanović.

Koliko god da su Novopazarci kivni zbog isključenja Akovića, uzrok treba da traže u činjenici da je njihov čuvar mreže preoštro startovao, čak, na 40 metara od svog gola! Sve drugo sem isključenja ne bi bilo po fudbalskim pravilima.

-Izuzetno važna utakmica za nas bio je duel sa Novopazarcima. Jer, u prethodne triutakmice nismo postigli gol i osvojili samo jedan bod, čimese ne obezbeđuje opstanak. Igrali smo pod pritiskom. Plašio sam se da nam isključenje gostujućeg golmana, kako to zna dabude u fudbalu, ne bude „zamka“. Postigli smo brzo gol za vođstvo, ali smo onda propustili nekoliko izglednih prilika i umalo danasje stigla kazna. Na svu sreću, lopta je završila na prečki u 54. minutu kod 1:0. Nismo pali u igri protiv kvalitetnih Novopazaraca, bili smo strpljivi i isplatilo nam se. Ova pobeda nam je ogroman zamajac za dalje. Na dobrom smo putu da ostvarimo opstanak, što je realan i jedini cilj, iskren je kormilar bečejskog broda Dušan Bajić.

Malo je vremena ostalo za regeneraciju igrača posle naporne utakmice, jer se već u nedelju igra poslednje kolo ligaškog dela prvenstva, treći okršaj u razmaku od devet dana.

The post Fudbal: Uzbudljivo od prvog do poslednjeg minuta appeared first on Portal Moj Bečej – Bečejske opštine iz ugla građana!.


Članak je prenet sa ove stranice.