Regioni

Vojvodina

„Ništa ne može da opravda to što je novinarka prinuđena da ugrozi svoj život kako bi osigurala preživljavanje lokalnog medija“, kaže se u tvitu Reportera bez granica.

-Lako je podići publiku na Zlatiboru, Čačku, Užicu, a ja sam uspeo da nađem nit i sa publikom u ravnici, i mislim sam možda prvi u tome, o čemu svedoče brojni koncerti koje sam u Vojvodini održao sa svojim bendom. Jedva čekam nedelju da se dokažemo i u Novom Bečeju, rekao je vrsni muzičar Dejan Petrović.

“Poruka političkim akterima je da obezebede najširem sloju stanovništva ravnopravan pristup informacijama”

Sve vesti – Vojvodina

Šumadija i Zapadna Srbija

Autoputem “Miloš Veliki” od Obrenovca do Ljiga, koji je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saobraćaju prva vozila.

Prva vozila novom deonicom od Obrenovca do Ljiga trebalo bi da prođu u noći između nedelje i ponedeljka ili u ponedeljak ujutru. Savremena saobraćajnica će uticati na ekonomski i privredni razvoj čitave Zapadne Srbije. Čačanskim privrednicima gradnja auto-puta donela dobre poslove, sa njim računaju na još bolje.

Vozači koji iz Obrenovca krenu ka Čačku novim auto-putem, trebalo bi da napune rezervoare, jer na razdaljini od 103 kilometara nema nijedne benzinske stanice. Prve pumpe na Auto-putu Miloša Velikog trebalo bi da budu otvorene tek sledeće godine, pišu Večernje novosti. Ni u Grdeličkoj klisuri vozači neće moći pre da sipaju gorivo, kao ni na ostalim novim deonicama auto-puteva u Srbiji. Na potezu od Obrenovca do Čačka prostornim planom predviđeno je po pet odmorišta u oba smera kretanja, u okviru kojih bi se gradile benzinske pumpe. Tako je u svakoj opštini kroz koju prolazi Koridor predviđena izgradnja po dve benzinske stanice. Na odmorištu kod Obrenovca planirana je i izgradnja baze za održavanje Puteva Srbije, u kojoj bi trebalo da se zaposli od 40 do 60 radnika. Predviđena je i izgradnja parkirališta, benzinske pumpe, restorana, kafea, prodavnica i informacionog centra. Sledeća benzinska stanica gravitira opštini Ub, a kod petlje Lajkovac predviđeno je da postoji odmorište, gde je planirana i izgradnja manjeg motela kapaciteta od 20 do 40 ležajeva. Na području opštine Ljig biće izgrađena još jedna benzinska pumpa. U blizini petlje Preljina nalaziće se odmorište i motel kapaciteta od 50 do 60 ležajeva. Sve aktivnosti u vezi sa otvaranjem ugostiteljskih i drugih objekata sprovode se preko JP Putevi Srbije. – Investitori moraju da otkupe zemljište, da izrade projekat i da dobiju sve dozvole. Očekujemo da sve te aktivnosti budu realizovane 2020. godine. Interesovanje je veliko – kaže Nebojša Pavlović, savetnik u Ministartsvu građevinarstva.

Sve vesti – Šumadija i Zapadna Srbija

Kosovo

Avgust 21, 2019KosovoKossevurednik

“Želeo bih da podvučem i da predmeti koji se odnose na ubistva novinara ne zastarevaju i svaka nova informacija i dokaz pomažu da krenemo napred“

Avgust 21, 2019DruštvoKosovoKossev

Slavuj i Perenić su 21. avgusta 1998. godine krenuli ka manastiru Sveti Vrači u Zočište da urade prilog o povratku otetih monaha. Viđeni su u Velikoj Hoči, u prepodnevnim satima, odakle su greškom krenuli ka Orahovcu, koji je u to vreme bio pod kontrolom Oslobodilačke vojske Kosova. Do danas porodice Perenić i Slavuj nemaju zvanične informacije o njihovoj sudbini.

Avgust 19, 2019DruštvoKosovoKossev

“Divim se vašim medijima! Tako su hrabri, kritični, i novinari se ne plaše, nisu kao ovi naši!”

Sve vesti – Kosovo

Beograd

Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović za Cenzolovku govori o razlozima za novi štrajk glađu i zašto pravnu borbu nastavlja u Strazburu, o tome šta očekuje od sastanka sa Vučićem, o beskrajnim sudskim procesima, kao i o strahu kolega koji dele iste probleme ali se ne usuđuju da je javno podrže

Novembar 2, 2018BeogradDanasDruštvo

Sugrađani opštine Zvezdara se žale na pogoršanje nehigijenskih uslova posle posete zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Novembar 2, 2018BeogradDanasDruštvo

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uputila je poziv roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca da je 1. novembra počela prijava za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć.

Sve vesti – Beograd