Regioni

Južna i istočna Srbija

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti rekao je da je Vučićev i Tačijev projekat o razmeni teritorija propao, ali da ta ideja i dalje živi, prenosi prištinska Koha.

Čitanjem poruke slavnog režisera i dramskog pisca sa Kube Karlosa Seldrana, kao i izvođenjem predstave „Bliskost“ obeležen je Svetski dan pozorišta u Zaječaru.

Sve vesti – Južna i istočna Srbija

Vojvodina

Novopodignuti centralni gradski trg u Bečeju je sam po sebi svojevrstan ukras najveće potiske varoši, a juče i danas je posebno lep, pošto je oplemenjen šarenolikom lepezom izlagača na 12. Prolećnoj cvetnoj pijaci.

Iako se kraj Tise igrao derbi „donjeg doma“ između domaćeg OFK Bečej 1918 i Novog Pazara, viđen je zanimljiv fudbal.

“Pojedine civile su ubili u kućama, a neke od njih su izveli iz kuća i ubili na ulici i drugim mestima”

Sve vesti – Vojvodina

Šumadija i Zapadna Srbija

Obnova tvrđave počela je u septembru 2014. godine i u nju je uloženo, kako kaže direktorka Društva za razvoj turizma tvrđave Golubački grad Iskra Maksimović 8,5 miliona evra, od toga 8,36 miliona evra u rekonstrukciju i ta sredstva su izdvojena iz dva IPA fonda (2011. i 2016), a jedan deo je dala Austrijska razvojna agencija

Udruženje akcijaša Užica povodom 1.aprila Dana omladinskih radnih akcija i 41. godine od početka rada ORA “Kadinjača” organizuje radne, kulturne i zabavne aktivnosti.

 Zbog usporenosti u radu hrvatskih pograničnih organa kamioni su noćas na graničnom prelazu Batrovci na izlaz iz zemlje čekali više od 12 sati, saopštila je Uprava carina.

Sve vesti – Šumadija i Zapadna Srbija

Kosovo

Poslanik pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi (Rexhep Selmi) u objavi na Fejsbuku napisao je da Skupština Kosova uživa u proizvodima iz Srbije, uprkos uvođenju takse od 100 odsto na srpske proizvode. 

Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, postavivši zahtev Srbiji da prizna Kosovo u zamenu za ukidanje takse prekoračio je zajedničku odluku o uvođenju iste.

Pregovori o podeli Kosova moraju odmah da prestanu jer je to dramatično pogoršalo situaciju Srba na Kosovu, rekla je Izabela Kisić iz Helsinškog odbora govoreći o nalazima izveštaja te organizacije o položaju srpske zajednice na Kosovu.

Sve vesti – Kosovo

Beograd

Novembar 2, 2018BeogradDanasDruštvo

Sugrađani opštine Zvezdara se žale na pogoršanje nehigijenskih uslova posle posete zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Novembar 2, 2018BeogradDanasDruštvo

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uputila je poziv roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca da je 1. novembra počela prijava za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć.

Novembar 2, 2018BeogradDanasDruštvo

Biciklistička staza duž starog puta Novi Sad – Beograd (preko Venca) je u planu, a sledi izrada tehničke dokumentacije.

Sve vesti – Beograd