REGION


28. March 2020.KomentarNovosti

Potres koji je u nedjeljnu zoru, usred svjetske pandemije koronavirusa SARS-CoV-2, rastresao Zagreb, snagom od pet i pol Richtera oslobodio je, kako se to u ovakvim prilikama kaže, ono najbolje u nama. I već do večeri cijela je Jugoslavija – kao nekoć – stajala mirno. Samo, umjesto u tri i pet poslijepodne, u osam navečer.

28. March 2020.KomentarNovosti

Prijedlog sljedećeg paketa od 35 mjera Stožera civilne zaštite RH: uvodi se smrtna kazna, u egzemplarnim slučajevima javnim vješanjem, osobe starije od 60 godina koje se zateknu na otvorenom dopušteno je nekažnjeno ustrijeliti, a Stožer se preimenuje u Glavni stan.

28. March 2020.KomentarVijesti

Naše doba odavno pokazuje prezir prema dodiru među ljudima, koronavirus će ga dotući.

Yuval Noah Harari autor je hit knjiga ‘Sapiens’, ‘Homo Deus’ i ’21 Lessons for the 21st Century’.

Satira istovremeno zabavlja i uveseljava, ali svojim gorkim nijansama kritikuje, opominje i angažuje.

Trenutno su 24 pacijenta u Srbiji, obolela od virusa korona, priključena na respiratore zbog teškog stanja i taj broj iz sata u sat se menja. Sami epidemiolozi, infektolozi i predstavnici Ministarstva zdravlja više puta do sada rekli su da se takav scenario, nažalost, očekivao.

26. March 2020.KomentarNovostiRegion

U zagrebačkom potresu stradala su središta srpskih institucija – Srpske pravoslavne crkve, Srpskog narodnog vijeća, društva Privrednik, tjednika Novosti. A nakon potresa ostat će zabilježeno da su normalni ljudi diljem regije reagirali normalno. U Beogradu se ranjenom Zagrebu pljeskalo s balkona, poruke podrške poslali su Sarajevo i Banja Luka.

Granični policajac je na teritoriju Kosova pustio osobu sa ličnom kartom koja, prema Sporazumu o slobodnom kretanju između Srbije i Kosova nije validna. Sada je pod istragom. „Biti čovek“ ponekad ima visoku cenu.

“Ništa nemamo, ni sapun, ni prašak, ni za dezinfekciju ruku”, ovako svoju priču u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE) započinje Jasmina Malićević, četrdesettrogodišnja majka dve devojčice školskog uzrasta, koja živi u romskom naselju “12. februar” u Nišu.

Čitav svijet je u karanteni, ali reklame ne prestaju, prikazuju se svugdje i svagda.