Tužna sudbina Miloša Niševića

4. October 2022.
Prije pet godina Miloša Niševića, tada 88-godišnjaka, u selu Roviška na Baniji posjetio je novinar Novosti Vladimir Jurišić i napisao reportažu o njegovom teškom životu. Nišević je dvije godine kasnije nestao, da bi policija lani pronašla njegovo tijelo i u istrazi utvrdila da je za ubojstvo iz koristoljublja kriv Milošev unuk Aleksandar.
large_milos1
Miloš Nišević. Foto Vladimir Jurišić

Izvor: Novosti

Tužna vijest obišla je jutros Hrvatsku. Policija je utvrdila da je Aleksandar Nišević, 29-godišnjak iz Gline koji je u srpnju prošle godine uhapšen jer je u Splitu bocom i kamenom brutalno i bez ikakvog povoda napao dvije žene, osumnjičen za ubojstvo djeda Miloša Niševića koji se vodi kao nestali od 2019. godine.

“Policija je dovršila složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Teško ubojstvo’ na štetu tada 89-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen krajem prosinca 2019. godine”, stoji u najavi konferencije za novinare. “Utvrđeno je da je između 16. i 19. prosinca 29-godišnjak došao kod 89-godišnjeg muškarca u obiteljsku kuću gdje je nakon verbalnog sukoba tupim predmetom zadao više udaraca od kojih je isti preminuo. Osumnjičeni je potom u cilju prikrivanja kaznenog djela tijelo sakrio u obližnjoj šumi, a u prosincu prošle godine su pronađeni dijelovi tijela i odjeće”, rekao je načelnik PU sisačke Luka Pešut.

Miloš Nišević (Foto: Vladimir Jurišić)

Dana 28. prosinca 2019. godine policiji je prijavljen nestanak 89-godišnjeg Miloša, koji je posljednji put viđen deset dana ranije. Kako su tada pisali lokalni portali, za nestalim Milošem policija je pokrenula opsežnu potragu, u kojoj je sudjelovalo i dvadeset spašavatelja HGSS-a s tri potražna tima sa psima. Na terenu su bila i trojica djelatnika MUP-a te četiri vatrogasca VP-a Petrinja, koji su ispumpavali okolne bunare jer se sumnjalo da nestali čovjek nije možda ubijen i bačen u neki bunar. Osim toga, sudionici potrage su kopali i pregledavali i odlagalište gnoja u dvorištu njegove kuće jer se mislilo da ga je možda ubojica tu zakopao, pišu mediji, naglašavajući da je – prema neslužbenim vijestima – tijelo bilo raskomadano.

Prije točno pet godina novinar Novosti Vladimir Jurišić posjetio je Miloša Niševića i napisao jednu u nizu svojih reportaža pod naslovom „Sudbina je tako htjela“ iz tog kraja o teškom životu Srba. Reportažu možete pročitati ovdje.

Tekst je prenet sa portala Novosti.

Click