Pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za žrtve zemljotresa u Albaniji

1. December 2019.
Pokrenuta je akcija za prikupljanje pomoći za žrtve zemljotresa u Albaniji, prenosi portal Donacije.rs, gde se apeluje na solidarnost sa ljudima koji su pretrpeli nesreću.
Beta-x01p7sxlfu
Pripadnici Specijalističkog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije tokom pretrage terena i spasavanju ugroženog stanovništva u mestu Tumane u Albaniji. Foto: Beta/MUP Srbije

„Potrebna im je pomoć svih nas. Saosećamo sa ljudima iz Albanije kojima se u trenu život dramatično promenio, koji su izgubili svoje najdraže ili je njihova sudbina još neizvesna. Upućujemo apel svim ljudima dobre volje da se pridruže organizovanoj akciji sakupljanja pomoći za žrtve zemljotresa. Pomoć možete doneti svakog dana od 10-17 časova (i vikendom) u Kuću ljudskih prava, Kneza Miloša 4, Beograd. Akcija će trajati do četvrtka, 5. decembra“, navodi portal Donacije.rs

Neophodno je prikupiti hranu za bebe, konzerviranu hranu (brašno, ulje, šećer, so, konzerve, pasulj, pirinač, testenina i slično), ćebad i sredstva za higijenu (posebno higijenski ulošci i pelene). Ljudi koji su zainteresovani da pomognu to mogu učiniti Online donacijom preko sajta Donacije.rs, donacijom u robi ili širenjem priče – deljenjem linka o ovoj kampanji.

„Skromnom, ali konkretnom pomoći želimo da pokažemo iskreno zajedništvo sa njima u ovako teškoj situaciji, sećajući se tragedija koje je Srbija preživela kroz katastrofalne poplave 2014. i zemljotres u Kraljevu 2010., ali i solidarnosti i pomoći koju su nam u tim trenucima pružile sve zemlje regiona“, navodi se na sajtu Donacija.rs.

Za više informacija na broj telefona 060/3624-011.

Članak je prenet sa portala Danas.

Članak je prenet sa portala Danas.