Poštovani, sajt je u fazi razvoja. Mogući su problemi u prikazu.

Beograd domaćin Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom

September 21, 2019
Predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Velimir Knežević je rekao da je u pitanju šesta po redu manifestacija, čiji je cilj promocija i afirmacija uslova i mogućnosti koje naš grad pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu
otvaranje1v-678x381-1.jpg
Foto Beoinfo

Član Gradskog veća Zoran Adamović otvorio je Međunardone sportske igre osoba sa invaliditetom „Beograd Open 2019”.

Ovog vikenda Beograd je domaćin događaja koji koji okuplja više od 700 ljudi iz oko 20 zemalja, a koji će se takmičiti u 12 disciplina.

Adamović je poželeo dobrodošlicu sportistima iz drugih zemalja i zahvalio Vladi Srbije i Sekretarijatu za sport i omladinu na podršci u organizaciji ove manifestacije.

– Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu – istakao je Adamović.

On je poručio da smo svi jednaki, inkluzija, saosećanje i briga o drugima trebalo bi da bude na prvom mestu svakome od nas.

Predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Velimir Knežević je rekao da je u pitanju šesta po redu manifestacija, čiji je cilj promocija i afirmacija uslova i mogućnosti koje naš grad pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Organizator manifestacije „Beograd open“ je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd, a njeno održavanje omogućeno je podrškom Grada Beograda i drugih partnera, naveo je Knežević.

Sportisti će se takmičiti u fudbalu, sedećoj odbojci, golbolu, šahu, košarci u kolicima, stonom tenisu, karateu, jahanju, atletici. Takmičenja će se održavati u balonu za fudbal SC Olimp, Atletskoj dvorani, Sportskom centru „Master, Republičkom zavodu za sport, Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović i na Hipodromu, gde će se odvijati takmičenje u jahanju.

Ulaz na sve lokacije je besplatan.


Članak je prenet sa ove stranice.

Članak je prenet sa ove stranice.