Donacija Milomira Glavčića Opštoj bolnici „Studenica“

Oktobar 7, 2019
U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu danas je, u prisustvu gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića i zastupnika Milomira Glavčića, novinara Mroljuba-Miša Dugalića, Milomirov unuk Goran Glavčić Hitnoj službi ove ustanove uručio je ključeve novog sanitetskog vozila „Fijat“ sa kompletnom opremom za transport bolesnika vredno 35.000 evra.
Milomir-GlavC48DiC487-Kraljevo-678x382-1.jpg
Foto Zoran Nikolić, preneto sa portala Danas

Ovo je , još jedna u nizu donacija Milomira Glavčića velikog humaniste i dobrotvora iz Kanade koji, godinama unazad nesebično pomaže Kraljevo a posebno njegovu Opštu bolnicu.

Milomir Glavčić, kako nam je to rekao njegov zastupnik Miša Dugalić, ovim nastavlja da ostvaruje svoj životni moto-pomoć drugima a, kako je sam bezbroj puta rekao najviše voli i pomaže na način kojim od njegovog poklona koristi ima što više ljudi.

On je, ovoj ustanovi, oktobra 2015. godine, darivao najsavremeniji kabinet za magnetnu rezonancu vrednu 547.000 evra, a prošle godine je aparat za kompjuterizovanu tomografiju vredan 247.500 evra, ultrazvučni aparat marke Toshiba aplio 600 najnovije generacije vredan 70.000 evra .

Tako su, za sada njegove donacije kraljevačkom zdravstvu, sa današnjim poklonom, premašile cifru od milion evra. Toliko novca je  dao i za izgradnju novog mosta preko Ibra koji je otvoren u proleće 2015. godine a u prošloj godini je sa 200.000 evra pomogao izgradnju dečijeg vrtića „Milomir“ na Beranovcu, inače vrednog oko pola miliona evra.

Zbog svega učinjenog grad Kraljevo je pored imena ovog dobrotvora datog mostu, vrtiću i jednoj ulici ustanovio, pre dve godine, i Specijalnu nagradu „Milomir Glavčić“ za potsticaj humanosti koja će, danas, na svečanoj sednici Skupštine grada povodom „Kraljevdana“- Dana grada biti uručena novinarki Tamari Grujić za njenu pomoć ljudima u nevolji kroz emisiju „S Tamarom u akciji“.

I donatoru Milomiru Glavčiću biće danas, na istoj sednici, uručena Oktobarska nagrada Kraljeva za nesebičnu pomoć Kraljevu i njegovo čovekoljublje. Nagradu će, u njegovo ime primiti njegova sestričina Olga Glavčić iz Kraljeva.


Članak je prenet sa ove stranice.