Masovna hapšenja u Crnoj Gori zbog trgovine ljudima

8. January 2020.
Policija u Podgorici privela je danas više osoba osumnjičenih za umešanost u trgovinu ljudima i prevare, objavili su podgorički mediji, pozivajući se na izvore iz policije.
bill-oxford-udXD2NrbXS8-unsplash
Ilustracija. Foto: Bill Oxford / Unsplash

“Službenici Uprave policije jutros su pretresli više lokacija u Podgorici. Privedeno je oko 90 osoba. Akcija je usmerena na borbu protiv trgovine ljudima”, objavila je Televizija Crne Gore.

Agenciji Beta su u policiji potvrdili da je hapšenje u toku, ali da ne mogu da iznesu detalje.

Podgoričke “Vijesti”, pozivajući se na izvore iz vrha Uprave policije, navode da je uhapšeno više od 50 državljanja Tajvana, među kojima i organizatori grupa, i žrtve trgovine ljudima, te da se akcija sprovodi u nekoliko crnogorskih gradova.

Isti izvor navodi da je grupa delovala na teritiriji Slovenije i Hrvatske, a da je akcija sprovedena u saradanji s policijom Tajvana.

Dodaje se da su pripadnici grupe “boravili na više lokacija, u iznajmljenim vilama, i s teritorije Crne Gore navodno vršili prevare putem interneta, na teritoriji Kine i Tajvana, čime su za sebe i organizovani kriminalnu grupu pribavljali protivpravnu imovinsku korist od više stotina hiljada evra”.

Click