Gimnazijalci iz Niša napravili sajt za rezervaciju peciva

31. March 2021.
Učenička kompanija "Nova forte" iz Niša pokrenuće sajt putem kojeg će pekare svakodnevno moći da oglašavaju podatke o neprodatim proizvodima, a gradjani će moći da ih kupe po sniženim cenama.
fb_image.jpeg
Foto: Beta

Tu kompaniju su formirali učenici prvog razreda Gimnazije “Bora Stanković”, da bi pomogli socijalno ugroženim gradjanima.

Učenica i direktorka marketinga kompanije “Nova forte” Lara Tajem rekla je za agenciju Beta da će taj sajt biti pokrenut sredinom aprila ili najkasnije krajem meseca.

“Nakon što ih rezervišu putem sajta, gradjani će moći da odu u pekaru i kupe proizvod po sniženoj ceni. Svi proizvodi će koštati 40 dinara, bez obzira da li su prethodno koštali 200 ili 150 dinara”, objasnila je ona.

Tajem je dodala da će se nakon rezervacije, na sajtu automatski smanjivati broj proizvoda u ponudi.

“Ovim putem pomoći ćemo socijalno ugroženim gradjanima, ali i rešićemo problem bacanja viška neprodatog peciva u pekarama”, istakla je ona.

Učenička kompanija “Nova forte” ima generalnog direktora, to je učenica Milica Stojanović, direktor proizvodnje je Strahinja Todorovski, koji je napravio sajt za oglašavanje pekarskih proizvoda, a Jana Nikolić je direktor finansija i zadužena je za saradnju sa pekarama i oglašavanje proizvoda.

Profesorka Gimnazije “Bora Stanković” Ana Veljković rekla je da su učenici formirali dve učeničke kompanije – “Nova forte” i “Eko Lim”.

“Nova forte” će konkurisati za nagradu na republičkom takmičenju djačkih kompanija koje realizuje organizacija “Dostignuća mladih u Srbiji”.

Click